Reducerea ridurilor

Ridurile pot fi reduse si/sau eliminate prin folosirea tratamentelor injectabile cu efecte puternice care tin pana la cateva luni. Denumite generic “Fillers”, toxina botulinica si acidul hialuronic sunt cele mai utilizate substante in tratamentele faciale, cu actiune si scopuri diferite.

Toxina botulinica - Botox Cosmetics®

Tratamentele pentru stergerea sau reducerea ridurilor sunt utilizate pentru a elimina pliurile pielii produse de expresiile faciale cum sunt zambetul sau incruntarea. Cel mai adesea prin utilizarea toxinei botulinice sunt indepartate liniile de pe frunte, ridurile din coltul ochilor, din lateralul nasului (nazo-genian) si liniile verticale dintre sprancene.

Toxina botulinica - Botox - produce o atenuare a contractilitatii muschilor pielosi faciali, ceea ce duce la relaxarea si diminuarea vizibila a ridurilor de expresie. 


Citeste si

 

Acidul hialuronic

 

Acidul hialuronic este foarte bine tolerat de organism datorita formulei naturale pe care se bazeaza, astfel incat sansele de respingere de catre organism sunt spre zero. 

Daca toxina botulinica actioneaza prin diminuarea contractiilor musculare, acidul hialuronic umple si reface colagenul la nivelul liniilor fetei afectate:

  • ridurile din jurul gurii
  • santuri nazolabiala
  • riduri pe obraji

Efectul final este nu doar de diminuare a ridurilor, dar si de redare a prospetimii si stralucirii tenului, prin hidratare si revitalizare. 

Pacientii OminiClinic pot alege dintr-o gama variata de fillere:

Citeste si

Consideratii generale

Atat in cazul tratamentelor cu toxina botulinica, cat si pentru cele cu acid hialuronic, aplicarea nu este dureroasa si doar in unele cazuri se recomanda o anestezie locala. Se realizeaza prin injectarea cu un ac foarte subtire asupra zonelor in care se doreste reducerea ridurilor.

Procedurile se efectueaza in cabinet, cu programare, si dureaza intre 10-20 de minute. Efectul dureaza pana la 6 luni, fiind necesar a fi repetat periodic pentru a mentine aspectul obtinut. O data cu trecerea timpului cantitatea de produs utilizat poate fi redusa.