Tratament injectabil hiperhidroza

Estetica corporala

Hiperhidroza - transpiratia excesiva – este o conditie medicala care afecteaza milioane de oameni in intreaga lume. Transpiratia in exces poate afecta diferite parti ale corpului inclusiv la nivelul fetei, al mainilor, al picioarelor si, cel mai comun, la nivelul subratului.

Desi in unele cazuri hiperhidroza este legata de alte boli ( precum diabetul), in general nu exista o cauza anume pentru care apare.
Disconfortul, jena de a avea hainele patate sau ude, mirosul neplacut sunt motivatori importanti in alegerea tratamentului hiperhidrozei prin injectarea de toxina botulinica.

Recunoscut mondial pentru efectele deosebite in estomparea ridurilor, toxina botulinica (botoxul) are multe alte intrebuintari medicale, cum ar fi tratamentul migrenelor.

Ce presupune tratamentul transpiratiei excesive cu toxina botulinica?

Procedura se realizeaza in cabinet prin injectarea cu un ac foarte fin a toxinei botulinice in mai multe puncte la nivelul axilei. Toxina injectata interfereaza cu semnalele transmise intre terminatiile nervoase si glandele sudoripare si functioneaza ca un factor blocant. Pentru confortul pacientilor cu o sensibilitate crescuta se poate aplica o crema anestezica locala, astfel incat procedura este complet nedureroasa.

Cat dureaza efectul tratamentului?

Efectele sunt foarte puternice si dureaza pana la 6-9 luni. Majoritatea pacientilor aleg sa faca acest tratament o data sau de doua ori pe an.