TATTOO REMOVAL- Indepartarea tatuajelor

Estetica corporala

Tratamentele laser de indepartare a tatuajelor au evoluat semnificativ pe parcursul anilor, facand din ce in ce mai facil si mai putin dureros procesul de eliminare a tatuajelor nedorite. Cu toate acestea, este important de retinut ca indepartarea totala poate fi dificila in unele cazuri, mai ales pentru persoanele cu piele inchisa la culoare sau tatuaje in culori variate.

Cum actioneaza tratamentul laser?

Actiunea laserului are loc printr-o descarcare puternica de energie cu scopul de a sparge in particule minuscule, usor de indepartat, acei pigmenti sau cernelurile ce alcatuiesc un tatuaj. Diferite tipuri de aplicatii laser sunt folosite cu unde specifice pentru diferite culori aplicate pe piele.

Cate sedinte de tratament sunt necesare pentru a elimina complet un tatuaj?

Fiecare tatuaj este unic si necesita numere diferite de sedinte. Este dificil de prezis cate sedinte sunt necesare, aceasta fiind printre cele mai des adresate intrebari. Multitudinea de elemente de care depinde raspunsul cuprinde locatia, marimea, vechimea, adancimea, culoarea tatuajului si cantitatea de cerneala din piele.

Este nevoie de sesiuni repetate pentru a decolora un tatuaj, si exista posibilitatea ca acesta sa nu fie indepartat definitiv. Tatuajele multicolore sunt cele mai dificile de eliminat si necesita cel mai mare numar de sedinte.

O mare majoritate a persoanelor obtin rezultatul dorit in 7 - 10 sedinte, dar este posibil, considerand factorii mentionati, sa fie nevoie si de 15 - 20 sedinte. In mod normal, sedintele sunt programate la o distanta de 4 - 8 saptamani intre ele, deci tratamentul este unul de lunga durata. Singura alternativa care poate indeparta un tatuaj intr-o singura vizita si pe loc este varianta chirurgicala, acolo unde tegumentul si conditiile de plasare a tatuajului permit.

Cum decurge o sedinta de tratament?

Aplicarea tratamentului laser poate fi uneori insotita de disconfort local. Acesta poate fi redus prin aplicarea unui anestezic local inaintea inceperii. In functie de dimensiunea zonei pe care se lucreaza, o sedinta poate dura de la 5 la 20 de minute sau mai mult.
Vei avea ochelari speciali de protectie folositi pentru tratamentele laser.

Ingrijire post-procedura

Dupa o sesiune de tratament pot aparea rareori umflaturi sau blistere si sangerari minore. Zona trebuie pastrata cat mai curata posibil prin toaletare locala conform indicatiilor medicului timp de cateva zile pentru a grabi vindecarea. In cazuri rare de sangerare, se aplica un bandaj steril pentru aproximativ o saptamana pana piele isi revine.


ONLINE CHECK-UP

Trimite-ne o poza cu tatuajul tau si vei primi un raspuns estimativ cu cate sedinte ar fi necesare pentru eliminare! Completeaza formularul de contact si nu uita sa specifici vechimea, zona si culoarea initiala a tatuajului.