Rinoplastia lichida - alternativa minim invaziva de remodelare a nasului

Sunt multi pacienti care pot beneficia de corectia nasului cu acid hialuronic injectabil pentru o remodelare usoara in loc sa faca o operatie plastica de rinoplastie. Acest tip de “rinoplastie lichida” este o metoda moderna, minim invaziva, de a schimba aspectului nasului. In plus, scoate din ecuatie timpul de recuperare mai lung necesar unei operatii. Prin utilizarea acidului hialuronic, nasul poate fi remodelat pentru conturarea profilului, ridicat pentru corectia varfului lasat sau netezit aspectul general.

Candidatul ideal pentru “rinoplastia lichida” este o persoana care vrea sa corecteze mici imperfectiuni, pentru ca aspectul estetic al nasului sa fie mai echilibrat si simetric per total. Are ca scop restabilirea armoniei estetice faciale si poate avea rezultate foarte placute, cu un look natural.

Este o procedura din ce in ce mai populara ca alternativa la rinoplastia clasica, dar nu o poate inlocui atunci cand sunt necesare modificari semnificative de structura care sunt definitorii pentru un nas. De exemplu, o rinoplastie lichida nu poate ingusta aspectul unui nas lat.

Cum se realizeaza procedura?

Fillerele sunt folosite prin injectare pentru imbunatatirea sau completarea conturului, a formei sau a volumului in zone traditionale precum buzele sau obrajii si pot fi de asemenea folosite in imbunatatirea aspectului nasului. In rinoplastia lichida, o utilizare des intalnita este pentru crearea proeminentei dorsumului (marirea puntii). Fillerele pot fi folosite si pentru mici ajustari necesare uneori in urma rinoplastiei clasice. De exemplu, micile denivelari care pot apare post-rinoplastie pot fi umplute ca alternativa la o a doua operatie de revizie. Procedura se realizeaza in cabinet si dureaza in medie 30-40 de minute.

Cat timp tin rezultatele?

Desi rinoplastia lichida este o alternativa foarte buna fata de cea chirurgicala, este important de avut in vedere faptul ca rezultatele nu sunt permanente. Din cauza naturii temporare a fillerelor, procedura trebuie repetata la aproximativ 12-18 luni, in functie de cat de rapid metabolizeaza organismul produsul. Pe baza tratamentului personal propus, doctorul poate determina cate sedinte sunt necesare pentru a obtine rezultatele dorite. Cand vine vorba de rinoplastia clasica, pe de alta parte, aceasta se realizeaza doar chirurgical si, in majoritatea cazurilor, rezultatele sunt permanente.

 

Completeaza formularul de contact pentru a programa o consultatie cu medicul specialist sau pentru intrebari :