Ridicarea sanilor lasati cu sau fara reducerea volumului

Estetica sanilor

Pozitionarea normala a sanilor

Nemultumirile legate de fermitatea, volumul si aspectul general al sanilor pot fi legate de diversi factori. Referindu-ne strict la volumul sanilor, acestia pot sa isi conserve sau chiar sa isi diminueze volumul, iar pielea va ramane in exces, devenind subtire si cu un tonus scazut, capatand un aspect lasat (ptotic).

Se apreciaza pozitia ideala a mamelonului ca fiind la 18-22 cm de mijlocul claviculei sau 1-2 cm sub linia care uneste mijloacele bratelor.

Volumul optim pentru un aspect natural se apreciaza in functie de dezvoltarea corporala si de proportiile generale. Este de avut in vedere faptul ca sanul are tendinta mai mare de ptoza cu cat volumul sau este mai mare.

Frecvent se pot ivi vergeturi, iar  areolele capata un aspect evazat si asimetric, ce va compromite si mai mult aspectul general al sanului.

Consultatia initiala

In timpul primei consultatii vei discuta impreuna cu doctorul despre nemultumirile, dorintele si asteptarile tale. Vei discuta impreuna cu specialistul chirurg asupra formei, volumului si pozitionarii dorite a sanilor, istoricul medical, desfasurarea operatiei,posibilele riscuri si conditiile de recuperare post operatorii.

Aceasta este si cea mai buna ocazie sa ii adresezi doctorului orice intrebari legate de operatie si sa vezi inclusiv poze inainte/dupa ale altor pacienti care au urmat aceeasi procedura. 

 

Mastopexia - interventia chirurgicala de ridicare a sanilor

 

Prin procedura de ridicare a sanilor, cunoscuta si ca mastopexie, se urmareste redarea fermitatii si a formei cat mai naturale a pieptului.

Mastopexia consta in operatia de ridicare si remodelare a sanului, inclusiv a areolei, refacand echilibrul natural de volum si pozitionare. Sanii vor fi mai fermi, mai ridicati, mai putin departati si simetrici.

Operatiile de ridicare a sanilor au, pe langa scopul estetic, si unul terapeutic. Sanii cazuti pot cauza probleme dermatologice prin contactul intre pielea sanului si cea a toracelui, iar sanii hipertrofici (excesiv de grei) pot pune si probleme respiratorii sau pot afecta pozitia coloanei vertebrale, determinand dureri lombare

Mastoreductia - interventia chirurgicala de micsorare a sanilor

Mastoreductia se asociaza deoseori operatiilor de ridicare a sanilor si consta in indepartarea unei cantitati din glanda si grasimea mamara in exces, cu scopul reducerii marimii si greutatii acestuia. 

Pe langa imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic, aceaste operatii pot ajuta la ameliorarea unor neplaceri datorate greutatii sanilor: dureri ale gatului, spatelui, deformari ale scheletului, tulburari respiratorii, afectiuni cutanate situate intre piept si torace si nu in ultimul rand dificultati in alegerea imbracamintei.

In ce consta interventia chirurgicala?

Interventia poate dura intre 2-4 ore, in functie de complexitatea cazului si are loc sub anestezie generala, necesitand o spitalizare de pana la 48 ore. In mod normal, a doua zi poti pleca acasa.

Exista mai multe tehnici, dar toate au ca rezultat repozitionarea glandei mamare, a areolei mamare si ajustarea volumului daca este necesar prin adaugarea unui implant sau prin indepartarea unei cantitati din tesutul mamar in exces. Tehnica va fi discutata anterior operatiei cu medicul chirurg. 

In cazul acestui tip de operatii estetice – ridicare si / sau micsorare a sanilor, va exista o cicatrice in jurul areolei mamare, una de cca. 6-8 cm de la polul inferior al areolei pana in santul submamar si una in santul submamar. Aceste cicatrici vor ramane mai mult sau mai putin vizibile, in cazurile rare in care capata un aspect evidentiat se pot revizui printr-o interventie secundara. Cicatricile se estompeaza mult intre 6 luni si 1 an postoperator.

Durerile postoperatorii si senzatia de tensiune sunt minime si suportabile si pot fi prezente doar in primele 24-48 ore.

Recuperarea postoperatorie

Dupa operatie este necesara o noapte de spitalizare sub monitorizarea cadrelor medicale , urmand ca a doua zi sa poti pleca acasa. 

Se recomandă evitarea eforturilor mari, menținerea bustierei timp de 3-4 săptămâni, masajul local începând de la a 3-a saptămână, conform indicațiilor. Îngrijirile igienice normale pot fi reluate la circa 7 zile postoperator, iar activitatea socio-profesionala la circa 3-7 zile postoperator. Se recomanda o distanta de 1 an intre aceasta interventie si o sarcina, implicit alaptare.

Controalele postoperatorii obligatorii sunt la 7 zile, 1 luna, apoi din 3 in 3 luni pana la 1 an.

Galerie Foto BEFORE&AFTER


Citeste si :

ONLINE CHECK-UP 

Acum poti folosi formularul de mai jos pentru a  lua legatura direct cu doctorul chirurg chiar si de la distanta. Trimite-i un mesaj in care sa-i transmiti ce iti doresti si ataseaza cateva poze relevante. Poti primi un raspuns despre posibile recomandari chiar inainte de prima consultatie in cabinet si vei avea o idee mult mai clara asupra solutiilor chirurgicale potrivite pentru tine.