Marirea sanilor cu implant siliconic

Marirea sanilor cu implant siliconic

Despre implanturile siliconice

 

Siliconul are avantajul de a oferi o senzatie foarte apropiata de natural si pe care serul fiziologic nu o poate asigura. Este un material sintetic areactiv in organism, nu reactioneaza chimic, electric, imunitar sau alergic, fiind folosit de peste 50 ani de femei din lumea intreaga. 

 

Cele mai moderne implanturi sunt cele de gel coeziv invelite de un perete siliconic triplustrat, ce ii confera o rezistenta si o elasticitate considerabila.

 

De regula, acestea nu necesita inlocuire, producatorii garantandu-le pe intreg parcursul vietii, sunt inlocuite doar in situatii exceptionale de deteriorare sau la cererea expresa a pacientei.

 

Este marirea sanilor cu implanturi siliconice operatia estetica potrivita pentru tine?

 

Operatia de marire a sanilor cu implanturi siliconice este optiunea indicata femeilor:

 

  • cu sanii mici, nedezvoltati (micromastie cauze ereditare, agenezie congenitala a sanului, sindrom Polland)
  • cu anomalii ale formei si volumului sanului (sanul tuberos)
  • cu asimetrii mamare;
  • cu sani lasati (ptoza mamara) 

 

De asemenea, este in special o optiune aleasa si de femeile care doresc pur si simplu un plus estetic adus formei si volumului mamar.

 


Consultatia initiala

 

In timpul primei consultatii ii vei spune doctorului despre nemultumirile, dorintele si asteptarile tale. Vei discuta impreuna cu specialistul chirurg asupra formei, volumului si pozitionarii dorite a sanilor, desfasurarea operatiei, posibilele riscuri si conditiile de recuperare post operatorii. 

 

Este foarte important sa hotarati impreuna tipul de implant (anatomic sau rotund) si tipul de incizie aleasa. Aceasta este si cea mai buna ocazie sa ii adresezi doctorului orice intrebari legate de operatie si sa vezi inclusiv poze inainte/dupa ale altor pacienti care au urmat aceeasi procedura. 

 

Cum se desfasoara operatia?

 

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie generala si dureaza in jur de o ora si jumatate – doua ore. Singura cicatrice in urma acestei interventii poate fi plasata fie in santul submamar, fie periareolar sau in axila.

Dispunerea retropectorala (sub muschiul pectoral) a implantului mamar este recomandata intrucat are o serie de avantaje fata de dispunerea prepectorala:

 

  • aspect natural al sanului
  • naturalete la atingere, palpare
  • separarea implantului de glanda mamara cu reducerea reactivitatii consecutive a organismului fata de implant (incidenta scazuta a contractiei periprotetice si posibilitatea investigarii glandei ulterior)
  • rezultat mai bun in timp, ca forma si aspect al sanului

 

Tipuri de incizii in mamoplastie

 

Abordul submamar prezinta cele mai putine riscuri dintre cele 3 metode (axilara, periareolara, submamara) si permite gradul cel mai mic de vizibilitate al cicatricilor (acestea fiind minore si ascunse). Aria de sutura masoara in total intre 4 si 5 cm si permite chirurgului sa lucreze cat mai aproape de zona de implant si sa echilibreze cel mai bine pozitionarea implantului.

 

In abordarea periareolara cicatricile sunt mai vizibile. Prin acest tip de incizie se limiteaza dimensiunea implantului care se poate folosi si dispuerea este mai putin sigura in spatiul retropectoral. In plus, poate aparea afectarea glandulara prin traversarea acesteia intraoperator.

 

In abordarea axilara, cicatricile sunt ascunse la nivelul subratului, dar pot fi vizibile la linia laterala a costumului de baie sau la unele modele de imbracaminte cu bretele. Interventia necesita o durata mai mare de anestezie deoarece este mai laborioasa si distanta de la incizie este mai mare fata de zona de implant si poate cere mai mult timp pentru a stabili simetria sanilor. Din cauza aceasta, implantele pot migra usor in partea superioara ulterior interventiei.

 

Recuperarea postoperatorie

 

Dupa operatie este necesara o noapte de spitalizare sub monitorizarea cadrelor medicale , urmand ca a doua zi sa poti pleca acasa.

 

Trebuie mentionat faptul ca nici operatiile de marirea sanilor, nici implantul de silicon nu sunt dovedite sa afecteze capacitatea de alaptare si nici sa prezinte risc de cancer.

 

Se recomanda evitarea eforturilor mari, mentinerea bustierei timp de 3-4 saptamani, masajul local incepand de la a 3-a saptamana, conform indicatiilor. Ingrijirile igienice normale pot fi reluate la circa 7 zile postoperator.

 

Iti poti relua activitatile curente dupa 3-5 zile, iar reluarea activitatii profesionale se face in 5-7 zile.Se recomanda o distanta de 1 an intre aceasta interventie si o sarcina, implicit alaptare.

 

Controalele postoperatorii obligatorii sunt la 7 zile, 1 luna, apoi din 3 in 3 luni pana la 1 an.

 

Citeste si 

 

 

ONLINE CHECK-UP

 

Acum poti folosi formularul de mai jos pentru a  lua legatura direct cu doctorul chirurg chiar si de la distanta. Trimite-i un mesaj in care sa-i transmiti ce iti doresti si ataseaza cateva poze relevante. Poti primi un raspuns despre posibile recomandari chiar inainte de prima consultatie in cabinet si vei avea o idee mult mai clara asupra solutiilor chirurgicale potrivite pentru tine.