Marirea de sani cu implanturi siliconice si sarcina

Pot sa alaptez daca am facut o operatie estetica de marire a sanilor cu implanturi?

Alaptarea este posibila pentru majoritatea mamelor dupa o interventie chirurgicala de augmentare mamara, cu recomandarea ca sarcina sa nu inceapa mai devreme de un an de la operatie. Tehnica operatorie de plasare a implantului sub muschiul pectoral il delimiteaza de glandele care produc lapte, astfel incat procesul de alaptare. nu e afectat. In alte tehnici operatorii, precum cea cu incizie periareolara, apar sanse de compromitere a glandelor mamare.

Implanturile siliconice imi vor afecta sanatatea mea sau a copilului pe timpul sarcinii?

Nu exista riscuri asociate implantelor mamare asupra sanatatii mamei si copilului inainte, in timpul, sau dupa sarcina. Desi sanii se pot modifica dramatic, durabilitatea si viabilitatea implantelor nu vor fi afectate si trebuie sa fie un factor de ingrijorare.

Sarcina va “strica” efectele operatiei de marire a sanilor?

Majoritatea femeilor vor observa schimbari ale sanilor si in timpul si dupa sarcina. Schimbarile la nivel hormonal duc la umflarea sanilor progresiv pe parcursul celor 9 luni, modificand volumul pe masura ce corpul se pregateste pentru alaptare. Dupa perioada de alaptare sau dupa nastere, volumul in plus va scadea treptat.

Aceste fluctuatii in marime pot crea vergeturi si pot da o forma usor diferita sanilor. Multe mamici au relatat o mica scadere a volumului in partea superioara a sanilor, predispusa oricum la pierderea volumului post-sarcina. Pentru femeile intre 20-30 de ani insa, schimbarile nu vor fi dramatice si nu vor “strica” efectele operatiei.

In timp ce unele femei cu implanturi sufera mici modificari dupa sarcini, multe altele sunt fericite cu implanturile multi ani dupa operatie si chiar dupa mai multe nasteri.