Lifting facial chirurgical

Estetica faciala

 

 

Liftingul fetei este o procedura de rejuvenare a chipului prin care se elimina excesul de tegument si ridurile fetei. Totodata, prin repozitionarea anumitor sisteme musculare faciale se consolideaza efectul de intinerire, oferindu-i durabilitate in timp.

 

Care sunt factorii care afecteaza aspectul fetei?

 

O data cu inaintarea in varsta, cantitatea de grasime se diminueaza, iar slabirea formațiunilor musculare faciale va conduce la pierderea sprijinului pentru tegument cu formarea si accentuarea ridurilor si a pliurilor.

 

Acestei cauze naturale i se adauga factori din viata de zi cu zi, precum gravitatia, vantul, razele soarelui, substante in contact cu pielea sau alte posibile afecțiuni ale pielii.

 

Rezultatul tuturor acestor influente se traduce in final prin pometi cazuti, diminuarea volumelor faciale, aspectul neplacut al zonei mandibulare, pielea de slaba calitate, pleoape si sprancene cazute.

 

Consultatia initiala de lifting facial chirurgical

 

In timpul primei consultatii vei discuta impreuna cu doctorul despre nemultumirile, dorintele si asteptarile tale si totodata despre istoricul medical si posibilele riscuri. Vei primi recomandarile medicale de specialitate cele mai potrivite pentru cazul tau individual. 

 

Beneficiile liftingului

 

Cea mai des realizata operatie de lifting este cea faciala, in cadrul acesteia se pot ridica sprancenele, se pot modifica usor orientarea si forma ochilor, se pot accentua pometii, se elimina aspectul de piele cazuta de la nivelul mandibulei si suplimentar se poate intinde pielea gatului (cervical).

 

Operatia de lifting facial se poate asocia cu lifting-ul cervical care rezolva excesul de piele de la nivelul regiunii anterioare a gatului. Cand este necesar, interventia poate fi precedata de o liposuctie la nivelul mandibular si fetei anterioare a gatului, aceasta fiind foarte eficienta cand este necesara corectia barbiei duble.

 

In general, se face simultan corectia pleoapelor superioare si se recomanda ca la o distanta de 2-3 luni sa urmeze si o corectie a pleoapelor inferioare. 
Prin procedura de lifting se obtine o fata mai luminoasa, intinerita si tonica, fara riduri si piele lasata, care va ofera un plus de frumusete si de incredere, pe durata indelungata.

 

In ce consta interventia chirurgicala?

 

Durata unei interventii chirurgicale de lifting facial este intre 3 si 4 ore si se realizeaza sub anestezie generala.

 

Inciziile se efectueaza in regiunea temporala, preauricular, retroauricular si in regiunea piloasa retroauriculara, zone ale urechii care permit disimularea cicatricilor care, de obicei, sunt foarte fine.

 

Recuperarea postoperatorie

 

In primele zile dupa operatie poate persista un edem destul de important al fetei, senzatie de discomfort local, amorteli sau chiar usoare dureri. Echimozele dispar dupa 7-9 zile, iar edemul si amortelile pot persista cateva saptamani. Firele se scot după 14 zile.

 

Este de evitat fumatul si orice factor care ar putea genera vasoconstrictie (frig, vant), expunerea la soare pentru o perioada de cel putin 6 luni – un an.

 

Recuperarea totala dureaza in jur de 3 saptamani, dupa care iti poti relua usor viata sociala si activitatea de zi cu zi.

 

Deoarece sutura tegumentara (cusaturile) este efectuata cu respectarea detaliilor tehnice chirurgicale se permite obtinerea unor cicatrici fine la nivel auricular anterior (al urechii), fara a avea cicatrici la nivel vizibil care sa creeze un aspect neplacut.

 

 

Display profile Dr. Theodor Motruc

ONLINE CHECK-UP

 

Acum poti folosi formularul de mai jos pentru a  lua legatura direct cu doctorul chirurg chiar si de la distanta. Trimite-i un mesaj in care sa-i transmiti ce iti doresti si poti primi un raspuns despre posibile recomandari chiar inainte de prima consultatie in cabinet.