Implanturi mamare sau lifting mamar? Care este alegerea potrivita pentru forma si echilibrul sanilor tai?

Pentru fiecare femeie, motivul pentru care si-ar dori implanturi mamare sau o ridicare a sanilor difera. Fie sanii nu s-au dezvoltat suficient in timp, fie s-au dezvoltat asimetric, fie in urma unei sarcini au pierdut din volum, sau poate pur si simplu un volum mai mare ar echilibra proportiile din punct de vedere estetic.

Datorita chirurgiei plastice, iti poti schimba aspectul sanilor de la marime, forma, pozitionare, inclusiv fermitate. Impreuna cu ajutorul chirurgului plastician la o consultatie initiala, poti decide ce modificari ar fi potrivite corpului tau. Mai apoi, medicul te va ajuta sa intelegi tehnicile chirurgicale necesare.

 

De cele mai multe ori, estetica sanilor poate fi mult imbunatatita doar prin marirea lor cu implanturi mamare

 

Pentru marirea sanilor doar cu implanturi mamare, introducerea acestora se poate face prin mai multe metode. Cea mai des intalnita si utilizata este introducerea implanturilor prin abord submamar, astfel incat cicatricile sunt ascunse in mod natural sub sani.

O alta alegere pe care trebuie sa o faci impreuna cu medicul chirurg este pozitionarea implantului: submuscular sau subglandular. Recomandat este ca implanturile sa fie pozitionate submuscular, sub muşchiul mare pectoral. Aceasta pozitionare ofera un aspect mai natural si in acelasi timp fermitate, deoarce muschiul va sustine pozitia implantului.

Desi tentatia este sa ne alegem o cupa mare, o conditie importanta este prezenta unei glande mamare de dimensiuni medii sau mari si a unor tesuturi ce permit acoperirea corecta a implanturilor.

 

Cand este necesar liftingul sanilor (mastopexia) impreuna cu implanturile mamare?

 

Dupa pierderea in greutate sau in urma modificarii sanilor in timpul sarcinii, fermitatea si aspectul lor se pierd. Chiar si fara acestea, gravitatia face ca sanii sa se lase in timp. Pentru femeile care au glanda mamara si volum suficient, clasica ridicare a sanilor prin mastopexie este indeajuns, iar pentru cele care au pierdut din volum, se recomanda si introducerea implanturilor mamare.

Indiferent de tipul de implant ales, nu uita ca e foarte important sa respecti proportiile si armonia corpului tau, iar chirurgul specialist este persoana de incredere care te poate ajuta sa iei decizia de care poti fi multumita.