Ginecomastia

Estetica sanilor

Dezvoltarea excesiva a sanilor la barbati este cunoscuta drept ginecomastie. Aceasta conditie benigna este cel mai adesea intalnita in timpul adolescentei. Cu siguranta, dezvoltarea sanilor poate fi cauzata si de utilizarea steroizilor sau a hormonilor, sau de dezechilibre hormonale.

Cum decurge interventia chirurgicala? 

Reductia sanilor dezvoltati la barbati se poate realiza chirurgical prin liposuctie localizata sau excizia glandei, tehnica fiind determinata in urma consultatiei prin investigarea aspectului local. O data cu indepartarea tesuturilor in exces se realizeaza de obicei o retractie naturala a pielii. In general, la o varsta mai inaintata, retractia va fi mai slaba. 

Atunci cand este necesara excizia glandei, interventia chirurgicala se realizeaza printr-o mica incizie la nivelul areolei. Operatia estetica pentru ginecomastie nu dureaza mai mult de 1-2 ore, inafara cazului cand ii este asociata si o liposuctie a zonelor adiacente. 

Recuperarea postoperatorie

Dupa operatie este necesara o noapte de spitalizare sub monitorizarea cadrelor medicale daca se opteaza pentru anestezie generala , urmand ca a doua zi sa poti pleca acasa. In cazul anesteziei locale, externarea se face in aceeasi zi.  

Se recomandă evitarea eforturilor mari, masajul local conform indicațiilor. Îngrijirile igienice normale pot fi reluate la circa 7 zile postoperator, iar activitatea socio-profesionala la circa 3-7 zile postoperator. 

Controalele postoperatorii obligatorii sunt la 7 zile, 1 luna, apoi din 3 in 3 luni pana la 1 an.

Display profile Dr. Theodor Motruc

ONLINE CHECK-UP

Acum poti folosi formularul de mai jos pentru a  lua legatura direct cu doctorul chirurg chiar si de la distanta. Trimite-i un mesaj in care sa-i transmiti ce iti doresti si ataseaza cateva poze relevante. Poti primi un raspuns despre posibile recomandari chiar inainte de prima consultatie in cabinet si vei avea o idee mult mai clara asupra solutiilor chirurgicale potrivite pentru tine.