De la ce varsta e necesar tratamentul ridurilor cu toxina botulinica?

BOTOX®: De la ce varsta e bine sa incepi un astfel de tratament?

Cum iti dai seama ca ar fi indicat pentru tine?

Botox® (toxina botulinica) este printre cele mai des utilizate substante injectabile in tratamentele de rejuvenare faciala actuale. Mare parte din popularitatea tratamentului cu toxina botulinica se datoreaza faptului ca nu presupune o interventie chirurgicala. Injectarea se face in cabinet, procedura dureaza 20-30 de minute si efectele sunt vizibil aproape imediat fara a avea nevoie de o perioada de recuperare.

Actiunea de relaxare a muschilor vizati in tratament este cea care previne si/sau corecteaza formarea ridurilor adanci. Cel mai des se doreste indepartarea ridurilor interspranceare, frontale si din coltul exterior al ochilor. Dar asta nu este singura intrebuintare a toxinei botulinice. De exemplu, aceasta are rezultate deosebite si in tratarea transpiratiei excesive !

Varsta potrivita pentru a incepe un tratament cu toxina botulinica depinde de la o persoana la alta

Functie de tipul de piele, expresiile faciale, stilul de viata. Daca pentru unele persoane ridurile apar inca de la 20 de ani, pentru altele semnele imbatranirii nu sunt vizibile pana dupa 35-40 de ani.

Dozajul unei sedinte de injectare cu toxina botulinica este stabilit de doctorul estetician luand in considerare trasaturile individuale ale fiecarui pacient. Daca tratamentul incepe in mod preventiv si nu atunci cand ridurile sunt deja foarte adanci, aparitia lor va fi mult intarziata (o sedinta sau doua pe an fiind suficiente). Prin actiunea asupra terminatiilor nervoase, o data cu trecerea timpului, perioada la care e necesar tratamentul poate scadea.

Principalul avantaj al tratamentelor cu toxina botulinica chiar de la 20-25 de ani este practic prevenirea formarii liniilor prin reducerea activitatii musculare in zonele clasice predispuse ridurilor.