Corectia sanilor asimetrici inegali

Estetica sanilor

Majoritatea femeilor nu au sanii dezvoltati in egala masura, drept urmare unul fiind mai mare si unul mai mic, in diferite grade, se poate ajunge la o asimetria neplacuta estetic.

Procedura chirurgicala de corectare a asimetriei sanilor are indicatii in special in urmatoarele cazuri:

  • dezvoltarea incompleta a sanului care ramane mic (hipoplazie mamara) unilaterala sau bilaterala
  • nedezvoltarea sanului (ageneza mamara) unilaterala sau bilaterala

 

Cum se realizeaza corectia sanilor inegali?


Inciziile si tehnicile realizate difera functie de modalitatea aleasa de ajustare a volumului sanilor:

 

Lipofilling - Injectare de grasime proprie 

 

Grasimea proprie poate fi recoltata de la nivelul taliei, picioarelor sau bratelor sau din alte zone din care se doreste concomitent o liposuctie. Ulterior este prelucrata si dozata in interventia chirurgicala prin injectarea progresiva rapida si dispersata a grasimii la nivelul sanilor, in cantitatile necesare pentru a obtine volumul dorit.

Aceasta metoda este recomandata in principal atunci cand se doreste o augumentare moderata a sanului, deoarece interventia este limitata de cantitatea de grasime extrasa si de dimenisiunea zonei receptoare (de introducere).

 

Implant siliconic

 

Este recomandata folosirea implanturilor siliconice atunci cand o data cu corectarea asimetriei sanilor se doreste si o marire a volumului. 

Pentru armonizarea sanilor se stabilesc in decursul consultului initial volumul final dorit si volumele individuale ale fiecarui implant siliconic pentru fiecare san astfel incat in final sa se obtina aceleasi dimensiuni si un aspect natural si echilibrat.

Metoda implanturilor siliconice este preferata in majoritatea cazurilor, si pentru dimensiuni medii, deoarece se poate controla mai bine cantitatile introduse si pozitionarea acestora.

 

Ridicarea sanilor cu sau fara reducerea de volum

 

Pentru corectia sanilor asimetrici unde nu este necesara introducere de volum suplimentar, se poate efectua o repozitionare prin ridicare  a celui mai mare sau chiar a ambilor sani, implicit cu posibilitatea de reductie a volumului. 


Recuperarea postoperatorie

 

Dupa operatie este necesara o noapte de spitalizare sub monitorizarea cadrelor medicale , urmand ca a doua zi sa poti pleca acasa. 

Durerile postoperatorii si senzatia de tensiune sunt minime si suportabile si pot fi prezente doar in primele 24-48 ore. Se respecta indicatiile medicale date de catre medicul chirurg functie de procedura realizata.  

Controalele postoperatorii obligatorii sunt la 7 zile, 1 luna, apoi din 3 in 3 luni pana la 1 an.


ONLINE CHECK-UP

 

Acum poti folosi formularul de mai jos pentru a  lua legatura direct cu doctorul chirurg chiar si de la distanta. Trimite-i un mesaj in care sa-i transmiti ce iti doresti si ataseaza cateva poze relevante. Poti primi un raspuns despre posibile recomandari chiar inainte de prima consultatie in cabinet si vei avea o idee mult mai clara asupra solutiilor chirurgicale potrivite pentru tine.