Ce să faceți după rinoplastie ( indicații post-operatorii )

Rinoplastia este o intervenție estetică ce necesită dedicare din partea pacientului cât și a medicului plastician. Recomandările pre-operatorii și post-operatorii ale chirurgului plastician au un impact semnificativ asupra succesului procedurii. În timp ce, în multe cazuri, remodelarea nasului servește scopurilor pur cosmetice, procedura poate fi, de asemenea, necesară pentru a corecta defecțiuni ce țin de funcționalitate.

 

După rinoplastie

 

Deși mulți pacienți se confruntă cu un disconfort după operația de rinoplastie pentru o perioadă scurtă de timp, majoritatea sunt de acord că beneficiile depășesc cu mult aspectele negative ale recuperării. Este important să intrii în procedură știind la ce să te aștepți să crești șansele de a avea o recuperare lină a rinoplastiei și rezultate care să îți îndeplinească obiectivele.

 

Planificați-vă o absență de 1-2 săptămâni de la muncă

 

După operație, externarea se face in ziua urmatoare, cu recomandarea repaosului în perioada care urmează. Pentru ca recuperarea să fie mai rapidă, este important să respecți întocmai indicațiile medicului, nu doar legate de pauza de la serviciu. E necesar să iei o pauza și de la activitățile cotidiene.

 

Asteptați-vă la durere și disconfortul temporar

 

Dacă sunteți ca majoritatea pacienților, veți avea parte de un disconfort de până la o săptămână după rinoplastia dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să vă așteptați la congestie nazală, dar și aceasta va scădea relativ repede.

 

Protejați-vă nasul

 

Activitățile intense vor trebui evitate pentru o săptămână sau două săptămâni și orice activitate care ar putea pune nasul în pericol de vătămare trebuie evitată cu orice preț timp de cel puțin câteva luni. Adresați-vă chirurgului pentru informații mai detaliate.

 

Acestea sunt doar câteva dintre indicațiile și contra indicațiile de reținut mai pe scurt:

  • Prezentați-vă la controalele post operatorii
  • Luați medicamentele pe care vi le-a prescris medicul plastician
  •  Utilizați pachete de gheață după cum este necesar pentru a reduce umflarea
  • Aveți grijă și de bunăstarea dumneavoastră emoțională

 

Nu este recomandat/ă:

  • Semnele de complicații sau infecții
  • Vătămarea nasului 
  • Consumarea alcoolui sau fumatul în timpul recuperării

 

Completează formularul de contact pentru a programa o consultație cu Doctor Theodor Motruc sau pentru a adresa o întrebare despre rinoplastie: