Blefaroplastie – liftingul pleoapelor

Estetica faciala

Blefaroplastia, cunoscuta si sub numele de liftingul pleoapelor este procedura de chirurgie estetica prin care se elimina excesul tegumentar si saculetii de grasime de pe pleoapele superioare si/sau inferioare ce pot face ca expresia faciala sa capete un aspect trist, imbatranit si obosit.

 

Prin acest tip de operatii estetice se poate interveni si asupra pometilor pentru ridicarea si remodelarea acestora. Interventia de blefaroplastie se recomanda a fi asociata si liftingului facial in scopul obtinerii celui mai bun rezultat.

 

Consultatia initiala de blefaroplastie

In timpul primei consultatii vei discuta impreuna cu doctorul despre nemultumirile, dorintele si asteptarile tale si totodata despre istoricul medical si posibilele riscuri. 

 

Interventia chirurgicala de blefaroplastie

Interventia se realizeaza sub anestezie loco-regionala sau generala (depinde de pacient), iar recuperarea este rapida. Operatia dureaza cca. 1-2 ore si refacerea va fi vizibila dupa aproximativ 5-7 zile, când se vor scoate firele si vor disparea echimozele care pot persista in regiunea inferioara a ochilor.

Cicatricile sunt aproape invizibile, deoarece vor fi plasate in pliurile naturale.

 

Recuperarea postoperatorie

 

Postoperator se vor pune comprese reci pe pleoape si se vor utiliza picaturi pentru ochi (lacrimi artificiale). Scoaterea firelor se face dupa cca. 5-7 zile. Nu este recomandata aplicarea oricarui machiaj timp de cca. 1-2 saptamani si expunerea la soare.

 

Un usor edem si echimoze pot persista timp de aproximativ o saptamana. Trebuie evitate timp de 2 saptamani activitatile solicitante ce pot cauza sangerari.

 

Se recomanda purtarea ochelarilor de soare in primele luni de la operatie, deoarece persista o usoara sensibilitate la vant si la soare. Rareori apare vederea dubla sau in ceata pentru cateva zile postoperator. 

 

 

ONLINE CHECK-UP

 

Acum poti folosi formularul de mai jos pentru a  lua legatura direct cu doctorul chirurg chiar si de la distanta. Trimite-i un mesaj in care sa-i transmiti ce iti doresti si poti primi un raspuns despre posibile recomandari chiar inainte de prima consultatie in cabinet.