5 intrebari frecvente despre liftingul facial chirurgical

1. Este liftingul facial permanent?

Rezultatele liftingurilor faciale sunt de lunga durata, ajungand la perioade de la 7 la 15 ani. Un facelift este permanent in sensul in care nu este reversibil. Cu toate ca procedura va avea un impact puternic asupra semnelor vizibile ale imbratranirii faciale, nimic nu poate opri inevitabilul proces de aging in totalitate. Aspectul intinerit se va pastra insa mult mai mult timp decat fara aceasta interventie.

2. Raman cicatrici?

Inciziile in operatia de lifting facial sunt deasupra urechii, dincolo de linia parului. Desi vor ramane semne ale inciziei, acestea vor fi ascunse de catre par. IN unele cazuri, se realizeaza incizii si in zona din partea inferioara a lobului urechii. Dupa vindecarea zonei, cicatricile ramase sunt greu de depistat, chiar daca te uiti cu atentie pentru a le vedea.

3. Exista riscuri?

Desi orice interventie chirurgicala poarta anumite riscuri, complicatiile in urma unui facelift sunt foarte rare atunci cand sunt realizate de un chirurg estetician cu experienta. Unele posibile efecte adverse sunt pierderea sensibilitatii in zone restranse sau reactia adversa la anestezia folosita. De aceea este important ca in discutia anterioara operatiei cu doctorul chirurg si cu doctorul anestezist sa raspundeti deschis la toate intrebarile legate de istoricul medical si sa urmati intocmai instructiunile anterioare operatiei.

4. La ce rezultate sa ma astept?

Rezultatele liftingului facial, ca in orice interventie estetica, difera de la o persoana la alta. Cel mai bine vor raspunde cei care inca mai au o buna elasticitate a pielii, chiar daca este lasata. O structura osoasa bine definita ajuta de asemenea pentru rezultate pozitive. In ansamblu, acest refresh facial nu are ca scop obtinerea unei imagini de adolescent, ci netezirea ridurilor adanci si intinderea pielii pentru un aspect natural, intinerit.

5. Cum va fi perioada de recuperare?

Majoritatea pacientilor au subliniat un usor disconfort in timpul perioadei de recuperare. Cei mai multi isi reiau viata sociala in cam 2 saptamani, desi s-ar putea sa fie nevoie de un timp mai lung pentru ca unele vanatai si umflaturi sa dispara complet. Este recomandata evitarea activitatilor solicitante pentru cel putin primele 2 saptamani si mai ales expunerea la soare pentru a evita evidentierea cicatricilor

Citeste si despre