5 curiozitati despre otoplastie - operatia pentru urechi

 

Otoplastia este procedura de chirurgie estetica preferata de pacientii care doresc sa-si corecteze aspectul urechilor. Exista foarte multe persoane care prezinta anumite diformitati la nivelul urechilor. Acestea pot fi fie decolate (clapauge) sau deplicaturate, fie mai mari decat in mod normal si chiar asimetrice (in marea majoritate a urechilor decolate).

 

1.  Otoplastia este doar pentru adulti

 

Desi la OminiClinic oferim aceasta procedura doar adultilor, copiii cu varsta sub 5 ani pot fi candidati buni pentru procedura, dupa o consultare amanuntita care include parintii.

 

 

2.  Este indicata pentru urechile asimetrice, proeminente si nu numai

 

In mod obisnuit, otoplastia este folosita pentru a corecta urechile care par mai proeminente decat in ​​mod obisnuit, dar poate fi remodelat si  conturul urechii, se poate fixa loburile urechilor mari si desprinse, se poate corecta  si efectul denumit "ureche conopida". De asemenea, dimensiunea lor pot fi corectate, aceasta procedura fiind recomandata si in cazul urechilor asimetrice.

 

3.  Remodelarea urechilor dureaza 1- 2 ore 

 

In functie de amploarea corectiei necesare, va puteti astepta ca intervenia chirurgicala sa fie finalizata in termen de doua ore sau mai putin. In general procedura poate fi facuta sub anestezie locala. Operatia nu necesita precautii deosebite si este necesara specializarea doar de o zi. 

 
 

4.   Disconfortul este minim, asta daca exista

 

Otoplastia este, in general, foarte usor de tolerat, cu disconfort usor pentru o zi sau doua dupa procedura care poate fi tratatt cu medicamente contraceptive. Dupa operatie se aplica un bandaj elastic si trebuie purtat pentru 3 saptamani. Firele se scot in 14 zile iar recuperarea este relativ imediata.

 

5.   Rezultatele otoplastiei sunt imediat vizibile, iar cicatricile minime

In mainile unui bun chirurg plastian, cicatricile sunt practic nedetectabile, ele fiind localizate in spatele urechii. Dupa procedura senzatia de mancarime poate sa apara. Se recomanda administrarea medicamentelor conform recomandarilor medicului dumneavoastra. Pentru a va menține presiunea pe urechi, evitati sa dormiți pe o parte. De asemenea, se recomanda a nu se aplica forța excesiva asupra inciziilor.

 

Se merita otoplastia?
 

Cercetatorii din Germania au descoperit ca persoanele care au suferit o otoplastie pentru a reduce urechile proeminente au simtit ca au avut o calitate mai buna a vietii dupa operatie.

"Rezultatele [...] au aratat o atitudine semnificativ imbunatatita fata de viata, curajul crescut pentru a face fata vietii si o mai buna incredere in sine in randul pacientilor, fara a exista diferente intre subiectii de sex masculin sau de sex feminin ".

Andreas Naumann, Departamentul de Otorinolaringologie, Universitatea Saarland, Hamburg / Saar, Germania

 

Citeste si 

 
 

Completeaza formularul de mai jos daca vrei sa ii transmiti o intrebare despre otoplastie domnului Doctor Motruc sau daca doresti sa iti faci o programare pentru o consultatie.