4 criterii de alegere intre Tummy Tuck si liposuctie

Tummy tuck sau liposuctie? Probabil una dintre cele mai comune intrebari pentru cei care doresc sa scape de burtica si nu inteleg exact care sunt criteriile chirurgului plastician pentru a face o recomandare.

Desi scopul este acelasi, un abdomen plat, fara grasimi, cu o talie subtiata, metoda chirurgicala de remodelare corporala este diferita de la o persoana la alta, in functie de mai multe aspecte.

 

Laxitatea pielii

 

Daca exista o cantitate considerabila de piele care atarna, atunci Tummy Tuck (remodelarea prin abdominoplastie) este alegerea corecta. Aspectul de piele cazuta la nivelul abdomenului apare de regula in urma unei scaderi masive in greutate sau in urma sarcinii/sarcinilor. Procedura implica o incizie in partea inferioara a abdomenului (ascunsa de linia lenjeriei intime) pentru a indeparta pielea in exces.

Totusi, pacientii care au o laxitate a pielii minima pot obtine rezultatele dorite doar prin liposuctionare. Procedura presupune cateva mici incizii prin care se introduce o canula speciala care lichefiaza si aspira grasimile. In plus, proceduri precum BodyTite, folosesc concomitent cu liposuctia si puterea radiofrecventei, care determina strangerea pielii si refacerea fermitatii pe parcursul lunilor post operatie. Rezultatul este o conturare pronuntata, cu aspect natural, fara cicatrici vizibile.

 

Laxitatea musculaturii

 

Dupa sarcini si scaderi masive in greutate, nu doar pielea are de suferit. Peretele abdominal nu mai are aceeasi rezistenta, si nici musculatura nu mai ofera aceeasi sustinere. In orice caz, este necesara o examinare medicala pentru a determina daca laxitatea musculara este cauza principala a aspectului nemultumitor al abdomenului.

Daca problema tine intr-adevar de musculatura, atunci tummy tuck este varianta optima. In cursul acesteia chirurgul poate interveni pentru “intarirea” musculaturii in acelasi timp cu eliminarea grasimilor si straturilor de piele in exces.

 

Scopul estetic al pacientului

 

Daca unele persoane pot tolera o cantitate relativ mica de piele in exces in zona burtii, pentru altele aceasta este o problema semnificativa. Desi in mod traditional abdominoplastia rezolva problemele legate de piele in exces, cu ajutorul noilor tehnologii cu radiofrecventa, efectul de “skin tightening” poate fi extraordinar fara a fi necesare inciziile clasic. Astfel, daca scopul este doar obtinerea efectului de fermitate, BodyTite este interventia cea mai indicata. Daca se doreste neaparat indepartarea pielii, Tummy Tuck este singura optiune.

 

Posibilitatea de combinare a tehnicilor

 

In multe cazuri, cele mai bune rezultate se obtin prin combinarea celor doua proceduri, Tummy Tuck si liposuctie. Astfel, grasimile si pielea in exces sunt indepartate, musculatura poate fi intarita daca este necesar, iar liposuctia cu radiofrecventa ajuta la obtinerea unui aspect ferm si neted in cursul aceeleasi interventii.

Fiecare corp are caracteristici singulare ce pot indica nevoia unei abdominoplastii, a unei liposuctii sau a unei combinatii intre acestea doua. In orice caz, cea mai buna recomandare se poate obtine doar in urma examinarii in cabinet de  catre medicul chirurg, care va examina acesti factori : laxitatea pielii si a musculaturii, dorintele pacientului si tehnica chirurgicala simpla sau combinata care poate fi abordata.

 

 

Completeaza formularul de contact pentru a programa o sedinta de tratament :