3 indicații în evitarea ptozei mamare (a sânilor lăsați)

Printr-un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, un regim de exerciții fizice regulate, prin tratamente estetice şi atenție la produsele folosite, orice femeie poate avea multe avantaje ȋn lupta antiaging.

Cu toate acestea, nu exista un standard de urmat pentru ca sânii să nu se lase pe măsura înaintării in vârstă. Gravitația nu iartă, şi, ȋn funcție de fiecare persoană, peste ani sânii se lasă mai încet sau mai repede, într-un grad mai moderat sau mai avansat.

Totuşi, sunt câteva indicații legate de cauzele ptozei mamare pe care le poți urma pentru a ȋncetini procesul, indiferent de dimensiunile sânilor tăi.

1. Evită fluctuațiile în greutate

 

Din dorința de a slăbi, multe femei încearcă diete alimentare diferite, cu efect yo-yo : slăbesc, se îngraşă inapoi, slăbesc din nou cu altă dietă şi ciclul se repetă. Nu poți controla întotdeauna greutatea, însă o alimentație sănătoasă constantă te ajută sa eviți ca pielea să se întindă şi să se încrețească pe sâni o dată cu fluctuațiile de greutate.

 

2. Ai grijă de elasticitatea pielii

 

O alimentație bogată în vitamine, antioxidanți şi minerale ajută pielea de la interior. Îngrijirea corporală trebuie sa includă şi o atenție deosebită pentru sâni, unde medicul ginecolog sau dermatolog te poate îndruma ce creme sunt potrivite.

 

3. Poartă sutien

 

Deşi ca aspect poate nu simți necesitatea, sutienul ajută sânii să combată efectele gravitației. Si în cazul activităților sportive, este importantă alegerea unei bustiere care să susțină corect sânii şi să le ofere suport.

 

Chiar dacă lăsarea sânilor este dificill de prevenit, ulterior tehnicile moderne de chirurgie plastică permit corectarea aspectului pentru sânii lăsați. Metodele intervenționale sunt adaptate pentru cazul fiecărei femei, deoarece pentru fiecare proporțiile diferă, la fel şi gradul de ptoză (lăsare), dimensiunile şi volumul sânilor, simetria dintre sâni etc.

În special pentru femeile care au avut cel puțin o sarcină, modificările la nivelul pieptului sunt semnificative de cele mai multe ori, şi sânii nu îşi mai recapătă natural formele anterioare.

În funcție de toti aceşti factori, chirurgul plastician hotărăşte ce incizii sunt necesare, atât pentru obținerea unui rezultat satisfăcător în ridicarea sânilor, cât şi pentru a minimiza cicatricile care rămân.